Sevastopol 4

Coliziunea între Bucureștiul vechi și noua zonă de dezvoltare a bd. Buzești, un lot cu o suprafață restrânsă, de colț, care să permită flexibilitate funcțională, dar în același timp să evidențieze o înțelegere a valorii contextuale, și un calcan vizibil au reprezentat tema de proiectare pentru noua clădire de spații multifuncționale în proximitatea unui ”hub” important al orașului – Piața Victoriei.

Elementul central al clădirii îl constituie anvelopanta perforată a clădirii, care preia forma calcanului existent, realizată din tablă de oțel semidur cu dublu falț, montată în sistem ventilat pe o structură perimetrală în cadre dese, care înglobează volumul spre ”zona de business” cu o revenire în cazul fațadei posterioare, dinspre curte, la tencuială, astfel relaționând cu texturile Bucureștiului de secol XIX. Ansamblul curtii posterioare, bazat în special pe texturi de căramidă aparentă, granit și tencuială vine în completarea tranziției.

Fațadele la strada sunt eliberate total de constrângerile spațiilor servante și afișează logica urbană a raportului plin-gol, desen care deserveste spațiile ample interioare, lucrând vizual atât din exterior cât și din interior – tablouri exteriore. Astfel clădirea, deși în mare parte neutră, se evidențiază printr-un contrast ponderat, dar destul de capabil fără a eclipsa clădirile alăturate, lucru care generează în context un dialog de completare și fuziune în ansamblu.

 • Locatie

  Bucuresti

 • Functiune

  Birouri

 • Suprafata

  1.000 m2

 • Stadiu

  Executat

 • An

  2015

 • GALERIE PROIECT
  Sevastopol 4